Connect with us

Kitap

Cihatopya

Published

on

Tüm dünyanın Müslüman olduğu, küresel bir şeriat düzeni ile kadılar aracılığıyla yönetildiği, gelecekte  yaşanılacak olası bir zaman dilimini anlatan distopya niteliğinde bir kitap.

 

Kitaptan alıntı;

“Kapılarını dünyaya kapayıp yıllarca direnen Vatikan bile Müslümanlığı kabul etmişti. Son papa, katedralinden çıkmış, dizleri üzerinde şahadet getirmişti. Müslümanlar kiliseleri camiye dönüştürmek dışında ne şehrin efsanevi kütüphanesine, ne de eski eserlere dokunmamışlardı. Ancak kütüphane Küresel Şeriat’ın kontrollü incelenen listesine alınmış, pek çok kitap yasaklı ilan edilerek yalnızca akademik amaçlarla incelenmek için raflarına kaldırılmışlardı. İlk yirmi yıl insanlar dil ve ırk farklılıklarını bir kenara koyarak kenetlenmiş, birbirlerine yardım ederek bir zamanlar hayali bile imkansız bir barış ortamı yaratmışlardı. Suç oranları ciddi oranda düşmüştü ancak bölgesel gücü elinde bulunduran mollalar ve şeyhlerin yükselmesi, din üzerinden vergi toplayan, güvenliği sağlayan çeşitli kurumları kontrolleri altına alması ile dünyanın bazı yerlerinde katı, baskıcı rejimler boy göstermeye başlamıştı.”

Kitap ilerledikçe tek bir dinin, tek bir yönetim şeklinin, tek bir insana bağlı hareketin kısaca çoğulculuğun olmadığı yerde eninde sonunda nasıl bir kaosun çıkabileceğini, despotizmin nasıl egemen olabileceğini akıcı bir şekilde anlatıyor kitap. Tüm dünyayı kendi boyunduruğu altına almak için uğraşan ve şatafat içinde yaşayan bir şeyh, din bezirganları, kendilerinin nasıl bir olayın içinde olduklarını bilmeyen kadılar ve yaratıcı düşünce ürünü diğer gelişmeler ile daha fazlasını bu kitap içinde bulabilirsiniz.

 

Olay örgüsü güzel kurgulanmış, düşünmeye sevk eden, okurken keyifli zaman geçireceğiniz bir kitap.

Diğer kitapları da keyifli.

Gidilecek yollar, okunacak kitaplar, izlenecek filmler sınırsız ve ucu açık. Nefes alacağımız sayı bile belli dedik. Başladık gezmeye, okumaya, gözlemlemeye… Gezdikçe çoğaldık, okudukça bilinçlendik ve izleyip, gözlemledikçe çevremizde devasa olarak nitelenen sorunları, sıkıntıları !!! minnacık görmeye başladık ve sonuç olarak birlikte huzur bulduk. İnsan bu zamanda başka ne ister ki ! Dünya ne büyük biz insanlar ne kadar küçük demeye ara vermeden devam ettik. Kim bilir hayatımızın sonuna kadar daha ne kadar çok söyleyeceğiz. Franz Kafka ne kadar güzel demiş. ‘’Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında."Öncelikle sağlığımızın değerini bilip, kendimize iyi davranalım ve yatırım yapalım. Geze, göre ne tür yaşamlar varmış tanıklık edelim. Hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamanız dileğiyle.Mutlu ve her zaman umutlu kalın .

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply