Connect with us

Lezzet Durakları

Isparta İrfando Dondurması

Published

on

Uzun süredir Lavanta Hasadı için Isparta’ ya gitmek istiyorduk. Fırsat çıktı koşullar olgunlaştı, Lavanta Tarlaları ve Sagalassos, Salda Turu’na katıldık.

Gezimiz sırasında Isparta Eğirdir Gölü kenarında yemek molası verildi ve göl kenarında sessiz sakin bir yerde yemeğimizi yedik. Hava sıcak olduğundan canımız dondurma istedi. Restorant çalışanına burada hazır dondurma dışında dondurma yiyebileceğimiz bir yer var mı diye sorduk ki iyi ki sormuşuz. Bize yerini tarif ederek İrfando Dondurmacısı’na yönlendirdi.

Önce lezzetli mi diye kontrol amaçlı limonlu ve sütlü dondurma denedik. Baktık tadı çok güzel üzerine güllü, üzerine lavantalı, üzerine vişneli, üzerine kakaolu dondurmalarımızı yedik.

Yedikçe yiyesimiz geldi ama midemize rahatsızlık verecek ve gidecek yolumuz olduğu düşüncesiyle oradan kalktık.

Isparta’ya bir daha yolumuz düşerse mutlaka bu dondurmacıya tekrar uğrarız diyerek not düştük ve yolumuza devam ettik .

Keyifli dondurma yeme saatleriniz olsun.

Adres: Yayla Mahallesi, İsmet Paşa Cad. No:8, 32100 Isparta Merkez/Isparta

http://www.irfando.com/

Gidilecek yollar, okunacak kitaplar, izlenecek filmler sınırsız ve ucu açık. Nefes alacağımız sayı bile belli dedik. Başladık gezmeye, okumaya, gözlemlemeye… Gezdikçe çoğaldık, okudukça bilinçlendik ve izleyip, gözlemledikçe çevremizde devasa olarak nitelenen sorunları, sıkıntıları !!! minnacık görmeye başladık ve sonuç olarak birlikte huzur bulduk. İnsan bu zamanda başka ne ister ki ! Dünya ne büyük biz insanlar ne kadar küçük demeye ara vermeden devam ettik. Kim bilir hayatımızın sonuna kadar daha ne kadar çok söyleyeceğiz. Franz Kafka ne kadar güzel demiş. ‘’Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında."Öncelikle sağlığımızın değerini bilip, kendimize iyi davranalım ve yatırım yapalım. Geze, göre ne tür yaşamlar varmış tanıklık edelim. Hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamanız dileğiyle.Mutlu ve her zaman umutlu kalın .